SkiSafari Dolomiti 2019 – Reisverslag en impressie

We hebben genoten van een fantastische SkiSafari in de prachtige Italiaanse Dolomieten!

Bekijk onderstaand de aftermovie van de SkiSafari Dolomiti 2019:

De SkiSafari Dolomiti 2019 was weer een fantastische reis, waarbij de (zonnige) weergoden ons zeer goed gezind waren. Dit in combinatie met verse sneeuw, heerlijk eten en gezelligheid; wat wil je nog meer tijdens je wintersportavakantie?!

Na een memorabele, maar zeer vakkundige en veilige, heenreis kwamen we aan in het mooie hotel in Leifers. De eerste skidag van de SkiSafari gaf ons nog wat extra verse sneeuw. De grootste hoeveelheid was al eerder gevallen, dus dit extra laagje gaf ons geen problemen. We hebben ons uitermate vermaakt in het skigebied van Latemar. In de namiddag klaarde het ook op. Een goed begin van de SkiSafari!

Vanaf maandag begon de zon volop te schijnen en hier hebben we de volledige week van kunnen genieten. Ongelofelijk, wat een zonnige week, mooie blauwe luchten en prachtige uitzichten op de verschillende Massieven die de Dolomieten rijk zijn!

Genieten van de prachtige natuur

Iedere dag een ander gebied betekende ook iedere dag andere natuurschoon! Zie onderstaande de prachtige beelden:

  • Sella Massief – Sella Ronda – Val Gardena, St. Christina, Wolkenstein, Arraba
  • Rosengarten – Skigebied Karersee
  • Schlern, Langkofel en Plattkofel – Seiseralm

Aldus een deelnemer:

“Supergoed allemaal. Als deelnemer hoef je nergens aan te denken, echt vakantie! Ik vind het ook zinvol dat er af en toe wordt geoefend voor een betere techniek en ook lekker skiën in je eigen tempo. Alle wensen zijn te bespreken.”

Er is de hele week in 5 niveaugroepen geskied. Iedereen heeft dus heerlijk op zijn eigen skiniveau kunnen genieten van de verschillende skigebieden. Kenmerkend voor de SkiSafari Dolomiti zijn de prachtige Italiaanse Dolomieten en tevens de (heerlijke) culinaire specialiteiten! Het is Zuid-Tirol, dus bekende Oostenrijkse specialiteiten (zoals o.a. Apfelstrudel en Kaiserschmarren) zijn verkrijgbaar én van goede kwaliteit. Daarnaast zijn ook de Italiaanse specialiteiten volop verkrijgbaar, denk hierbij aan heerlijke pasta’s, pizza’s en lekkernijen als Tiramisu! Vergeet daarbij dan ook niet de Italiaanse koffie!! (héérlijk en niet duur 🙂 ). Kortom, zowel genieten van het skiën als de lekkernijen.

Voor veel deelnemers was de diversiteit van de skigebieden verrassend. De Sella Ronda is zeer bekend, maar er zijn meer leuke gebieden in de omgeving. We hebben iedere dag genoten van een ander skigebied. De diversiteit van de gebieden is zo gaaf! Zowel de pistes zijn heel verschillend, maar zeker ook de prachtige uitzichten.

Foto-impressie van de SkiSafari Dolomiti

 

De SkiSafari Dolomiti wordt ook in 2020 weer georganiseerd. Heb je interesse? Laat het ons weten per e-mail en we houden je op de hoogte!

 

SkiSafari Dolomiti 2020:

Wil je meer weten over wat de SkiSafari inhoudt?

Heb je interesse om mee te gaan?

Bekijk dan snel:

Reisbeschrijving SkiSafari Dolomiti